vrijdag 9 november 2012

Bedankt Piet! Van ons allemaal

Deze week geen blog van Piet maar een blog vóór Piet. Als medewerkers hebben we de blog 'gekaapt' om Piet vanaf zijn favoriete online hangplek te bedanken voor alles wat hij in de afgelopen 12 jaar heeft betekend voor cultuureducatie en Cultuurnetwerk Nederland.

Gisteren hielden wij alvast ons afscheidsfeest. Een leuke dag, heel toepasselijk gevuld met cultuureducatieve activiteiten dit keer. Afgesloten met diner en dans. Maar wel een dag geheel in het teken van afscheid. Afscheid van dierbare collega's die niet meegaan naar het nieuwe Landelijke Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst. Afscheid van ons markante gebouw aan de Utrechtse Ganzenmarkt, waar sommigen meer dan vijfentwintig jaar hebben gewerkt. Afscheid van de eigen identiteit die Cultuurnetwerk heeft opgebouwd na opsplitsing van het LOKV in 2001. En afscheid van Piet Hagenaars als directeur.

Het LKCA gaat vanaf 2013 van start met een nieuwe directeur. Dit betekent niet dat u Piet niet meer zult zien of horen. Hij gaat verder als senior-adviseur bij het kennisinstituut en zal zich vooral met de inhoud van het cultuuronderwijs gaan bezighouden. Zijn kennis en ervaring blijven voor ons en u behouden!

Meer dan honderd weken nu al heeft Piet met heel veel plezier geblogd over cultuureducatie, en alles wat daarbij komt kijken. U als lezer heeft vast gemerkt hoezeer educatie in kunst en cultuur, binnen en buiten het onderwijs, hem na aan het hart ligt. Zijn inzet voor het behoud van CKV de afgelopen weken is daar slechts het laatste voorbeeld van. Als cadeau aan Piet hebben wij daarom al zijn online schrijfsels gebundeld in een mooi vormgegeven 'echt' boek. En dit gisteren aan hem overhandigd. Zijn waardering was groot, zoals u ziet, net als onze waardering voor hem.

P.S. Onze werkzaamheden gaan nog gewoon door tot aan de verhuizing eind december.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten