donderdag 4 november 2010

Geen dovemansoren


Onze staatssecretaris cultuur was nog maar net benoemd toen ik via deze blog voorstelde hem een spoedcursus cultuureducatie aan te bieden. Want waar Van Bijsterveldt onmiskenbaar affiniteit heeft met onderwijs, is bij Zijlstra de affiniteit met cultuur minder duidelijk. Gaat hij er van meet af aan - nog zonder kennis van zaken - hard tegenaan om het regeerakkoord hoe dan ook uit te voeren, of wil hij eerst een groter plan, een overdachte blauwdruk opstellen om ondanks bezuinigingen toch structurele vernieuwingen te realiseren?
Wij helpen hem in elk geval graag op weg op dit beleidsterrein. Juist wij kunnen hem laten zien dat cultuureducatie en -participatie dé toegangspoorten zijn tot alles wat kunst en cultuur mensen bieden kunnen.

Mijn oproep op Linked In om mee te helpen aan zo'n inwerkprogramma was niet aan dovemansoren gericht. Tientallen collega's uit het hele land reageerden enthousiast. Dinsdag komen we bij elkaar om samen een inspirerend inwerkplan te maken. En dat is hard nodig. Je hoeft er de nieuwsberichten en de opinierubriek op cultuurnetwerk.nl maar op na te lezen.
Dus we gaan aan de slag volgende week, om onze activiteiten positief voor het voetlicht brengen en te laten zien wat kunst en cultuur met mensen doen. We bevinden ons in goed gezelschap, want ook prominenten als VVD-kamerlid Miltenburg, CDA-minister Hans Hillen en VVD-coryfee Frits Bolkestein lieten al van zich horen. Ook niet-regeringspartijen vinden kunst en cultuur de moeite waard voor de samenleving. En dat geldt ook voor gesubsidieerde en niet-gesubsidieerde instellingen van CJP tot de Vereniging van Evenementenmakers. Het is duidelijk; HEEL NEDERLAND SCHREEUWT OM CULTUUR. Op zaterdag 20 november kan iedereen van zich laten horen bij voorstellingen, concerten, optochten en andere evenementen; van Groningen tot Maastricht, van Den Haag tot Winterswijk. Doe mee! We komen elkaar vast tegen, de 20ste!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten